Showtime @ Truckstar Festival 2012 Assen

Toen de TankContainer Sideloader voor een klant uit Limburg klaar was voor aflevering hebben we nog even van de gelegenheid gebruik gemaakt deze te showen in Assen.

Maar dan wel op een unieke wijze natuurlijk: getrokken door een Scania 111 Super, die eerder door mij eind jaren ’90 is gerenoveerd en gemodificeerd. Van een 4×2 naar een 6×2 bogie. Maar daarover later meer op de website van Nicotech.

Voor vertrek op vrijdagavond een tankcontainer geladen bij de klant. Daarna door naar Assen. Helaas bij Apeldoorn een klapper op laatste as van de trekker. Het profiel was nog 2cm, maar kennelijk het rubber verduurd. Een uurtje later weer door, maar wel een duur grapje.

Op het “beursplein” een showpositie ingenomen en het weekend vermaakt. De terugreis verliep zonder ongemakken. Mede door de “aangepaste” snelheid denk ik…

Op de heenweg viel het mij op dat andere trucks zo langzaam reden. Was ik even vergeten dat ik destijds een bus-cardan had gemonteerd waar de tacho nooit op is aangepast. Maar wel lekker om met 30km verschil in te halen! Ook al koste dat een bandje. Scania 111: No-Limits!

Vorige
Beltruck BV    |     Jonkerspad 3b    |     7271 LC Borculo    |     info@beltruck.nl    |     +31 (0)657 322 646